Cicle de Cinema Independent i Documental

PerFavf

Cicle de Cinema Independent i Documental

Cicle de Cinema Independent i Documental. Local social de la Favf
Els divendres a les 19:30

1. dia 20 de març 2007 
ÇA COMMENCE AUJOURD’HUI (AVUI COMENÇA TOT)  1999
Dir. Bertrand Tavernier
V.O. Francés subtitulada espanyol
Premi critica internacional Festival de Berlin 1999
Daniel, de 40 anys, és professor i director d’una escola infantil en una població deprimida del nord de França. És un home sensible i tenaç, que sent passió pel seu treball, però es troba atrapat en una jerarquia que no l’hi permet extralimitar-se en les seves funcions com educador, veient-se obligat a seguir les normes bàsiques d’ensenyança mentre els seus alumnes van a l’escola literalment morts de fam i espellifats. A pesar dels obstacles, Daniel no es donarà per vençut i aconseguirà el recolzament de tota la comunitat.
117 min.

2.dia 27 de març 2009
CARO DIARIO (ESTIMAT DIARI)  1993
Dir. Nanni Moretti
V.O. Italiana, subtitulada espanyol
Una irònica i divertida visió de la vida, protagonitzada pel mateix director.
Humorística visió de la vida en tres capítols. El primer recorre Roma en Vespa, en el segon fa un creuer per les illes remotes amb un amic cercant la pau i la tercera visitant un metge rera l’altre per curar-se una molesta erupció cutània.
100 min aprox

3.dia 24 d’abril 2009
LES GLANEURS ET LA GLANEUSE (ELS ESPIGOLADORS I L’ESPIGOLADORA)  2000
Dir. Agnés Warda
V.O. Francés, subtitulada al espanyol
Viatjant pe França, Agnés, la directora, ha trobat els espigoladors. Per necessitat, atzar o per obligació, els espigoladors són gent que recull objectes que altres han deixat. El seu món és sorprenent. Però Agnés és, ella mateixa, també una espècie d’espigoladora amb la seva camera recollint imatges per aquest documental tant personal.
82 min.

4.dia 8 de maig 2009
EAST IS EAST (ORIENT ÉS ORIENT)  1999
Dir. Damien O’Donnell
V.O. Anglès, subtitulada espanyol
Seminci 1999 Espiga d’or
A Salford, al nord d’Anglaterra, hi viu George Khan, un orgullós emigrant paquistanés, casat amb una anglesa. George governa la seva família amb ma de ferro, amb la idea que els seus set fills siguin paquistanesos respectables i pe suposat, musulmans. Això implica, entre una llarga sèrie de normes a complir, que s’han de casar amb qui ell decideixi. Per els al·lots, l’educació que tracta d’imposar-los suposa tot un sacrifici. Ells sols aspiren a integrar-se en la societat en la que viuen i oblidar la rígida concepció familiar del seu pare. Una divertida comèdia contra la intolerància.
95 min.

5.dia 15 de maig 2009 
VIVA ZAPATERO 2005
Dir. Sabina Guzzanti
V.O. Italiana, subtitulada espanyol
Sabina Guzzanti ha dit” Berlusconi és un ignorant i la ignorància és el més a prop al feixisme”.
Satíric documental sobre la censura i també sobre la llibertat d’expressió. Es tracta d’una violenta critica a Berlusconi.
80 min. Aprox.

6.dia 22 de maig de 2009. 
EUSKAL PILOTA larrua harriaren kontra  (PILOTA BASCA la pell contra la pedra)
Dir. Juliol Medem
Documental basat en entrevistes a setanta persones sobre el conflicte basc, amb la intenció de oferir, des de la diversitat, un retrat dels múltiples aspectes d’un vell problema, de base nacionalista i la lluita armada de ETA. Tracta de donar l’oportunitat, des del respecte, a que cadascú tengui dret a exposar el que pensa i sent, amb la sospita de que tothom té una veritat parcial.
117 min.

7.dia 29 de maig 2009
BUONGIORNO, NOTTE (BON DIA, NIT) 2003
Dir. Marco Bellocchio
V.O. Italiana, subtitulada en espanyol
Premi especial del jurat del Festival de Venècia 2003
Un docu-drama polític, basat en segrest i assassinat de Aldo Moro, l’any 1978.
Una jove, Chiara, es muda al seu nou apartament amb el company. A simple vista té una vida normal, però el seu amic Enzo comença a sospitar que no tot no és el que sembla. De fet, la seva veratdera identitat està relacionada amb les brigades roges, que estan planejant segrestar i assassinar a l’antic primer ministre italià, pels suposats crims que ha comès. Bona banda sonora.
106 min.

 
8.dia 5 de juny de 2009
INVISIBLES 2007
Directors: Mariano Barroso, Isabel Coixet, Javier Corcuera, Fernando León de Aranoa, Wim Wenders.
Premi Goya …
Versió en espanyol
Documental. Una història d’històries. Un apropament a aquelles persones oblidades. Un desig de donar veu als que resten muts per la indiferència, i un humil homenatge a aquestes altres persones que mai els han sostret la seva mirada.
La voluntat de cinc directors de fer visibles als seus vertaders protagonistes, aquells que passen per invisibles.
105 min.

Quant a l'autor

Favf administrator