Seguretat Alimentària – Agricultura Ecològica

PerFavf

Seguretat Alimentària – Agricultura Ecològica

Aliments Sostenibles

Menjar per a l’home és molt més que alimentar-se i nodrir-se. Es tracta de la tria d’aliments que composaran els plats de cada un dels seus àpats, en funció d’unes normes establertes per cada cultura. Aquestes normes venen estipulades per la possibilitat geogràfica i estacional de la zona, així com per les seves creences i possibilitats econòmiques. Així doncs, existeixen diverses raons per escollir un aliment o un altre. Uns prefereixen aliments que coneixen de tota la vida, aquells que preparaven les seves mares. Altres es deixen seduir per la publicitat o per la comoditat. Els gastrònoms en canvi, escullen aliments exclusius i sofisticats, mentre que molts vegetarians tenen en compte sobre tot factors ètics. Però pocs es paren a pensar en l’impacte ambiental de la producció i el consum de cada aliment.

Malauradament, en molts països desenvolupats la cultura gastronòmica a peu de carrer ha quedat degradada, oblidada a la simple necessitat de nodrir-se; en lloc de gaudir dels aliments i dels sentits: de l’aroma, el gust i el color que aporten aquest aliments i del joc que podem treure d’ells cuinant-los, combinant-los, etc. Tot tenint en compte l’estacionalitat i l’origen.

llegir més…

Menja sa –

Quant a l'autor

Favf administrator